Butikken er nu igen åben som normalt. Der kan i øjeblikket forekomme længere leveringstid på nogle ordrer samt udsolgte produkter.
Cart0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Læder hundeliner, læder hundeseler og læder hundehalsbånd

Læder hundeliner, læder hundeseler og læder hundehalsbånd

Egenproduktion af liner, seler og halsbånd

Hundeliner, seler og halsbånd er nogle af de hundeartikler vi selv udvikler og producerer på vores eget værksted. De er specialudviklet for at opnå den højeste holdbarhed. Da vi selv står får selve produktionen, er vi også i stand til at udføre specielle opgaver for vore kunder.

Du kan herunder læse mere om vores produktion af vores hundeartikler - hvordan udstyret til hunde fremstilles og hvordan linerne, selerne og halsbåndene behandles.

Læder hundeliner og hundesnore

Hundeliner og hundesnore udføres i tre typer læder, oliegarvet, fedtgarvet eller kromgarvet - altid 5½ - 6 mm. tykt. Linerne er "kantskåret", dvs. at kanterne er runde og linen behagelig at røre ved, allerede fra starten.

Oliegarvet er den mest brugte, f.eks. til dobbelte/enkelte dressurliner og udføres i farverne sort eller mørk brun. Fedtgarvet bruges mest til enkeltliner samt lange udstillingsliner og sporliner. Udføres i farverne lys/mørk brun.

Læderet er meget blødt og behageligt at røre ved. Kromgarvet bruges mest til enkeltliner samt udstillingsliner. Farven er grå/grøn, brun, eller sort. De to sidsnævnte er ikke gennemfarvet da dette ikke kan lade sig gøre pga. den specielle garvning.

Oliebehandlet læder
Hundeliner i oliebehandlet læder kan ved leveringen virke "hvide", hvilket skyldes, at olien under bearbejdningen trænger ud. Dette er blot et tegn på, at læderet er ordentligt oliegarvet. Den overskydende olie tørres blot af, og ved brug forsvinder det "hvide" overskydende olie for altid. Læderet er vandskyende og meget stærkt.

Fedtgarvet læder
Hundeliner i fedtgarvet læder er som ordet "fedtgarvet" hvilket betyder, at der er brugt fedt under garvningen. Læderet er derfor en anelse fedtet ved leveringen og meget blødt at røre ved. Læderet kan give sig en anelse, men er meget stærkt. Læderet er vandafvisende men hvis læderet bliver udtørret, skal det have læderfedt ell. læderolie, da læderet ellers vil brække i overfladen.

Kromgarvet læder
Hundeliner i kromgarvet læder, er en anelse "fedtet" men slet ikke på samme måde som "fedtgarvet" læder. Læderet er meget blødt og kan give sig en anelse, men er meget stærkt. Læderet kan suge vand og må ikke få olie ell. fedt da læderet så vil blive "svampet"

Håndflettede hundeliner
Hundelinerne er håndflettet på forskellig måde - alt efter model. Nogle af modellerne er endvidere syet med 1 mm. tyk vokset terylene tråd, der er utrolig stærk.

Bredde på linerne er 12 eller 18 mm.

Linerne er forsynet med messing karabinhager og massive messingringe. Kan også leveres med blanke eller karabinhager i rustfrit stål.

(En dobbeltline er "mellem hænderne" 27 gange, før den er færdig ?)

Læder i bedste kvalitet
Der bruges kun det bedste stykke læder når vi produceret liner til hunde- dvs. at det er læderet fra dyrets midte og ned mod halen der anvendes. Resten af huden op mod dyrets hals anvendes ikke, da dette stykke kan give sig i længden. Groft sagt, så anvendes dette stykke til billige "fabriksliner" samt overlæder til f.eks. træsko.

Læderet udskæres herefter på en speciel opskæringsmaskine, i ét langt stykke. Dvs. at der kan leveres en line på op til 140 m, hvis dette skulle være ønskeligt (der findes kun 2 maskiner i hele verden - vores er den ene - den anden er i England)

Vedligeholdelsesfri hundeliner
Ingen af læderlinerne kræver vedligeholdelse - dog kan man give oliebehandlet læder en gang læderfedt/olie af- og til, det skader ikke.Kromgarvet læder må IKKE behandles med læderfedt/olie, da det nærmest vil blive "svampet/vådt" for altid.

En gang i mellem gives karabinhagens lås én dråbe alm. symaskineolie. Den indvendige fjeder er af jern og kan hen ad vejen blive stram/sætte sig fast - derfor en dråbe olie (gælder også for rustfrie karabinhager, hvor fjederen ikke er rustfri). Krome karabinhagerne er ikke i billigt materiale, men stål, der er forkromet. Der kan forekomme antydninger af rust, der blot fjernes med lidt WD40 ell. lidt olie. Her gælder det også, at der skal en dråbe olie i til den lille fjeder i hagen.

Webbing hundeliner

Webbingliner udføres ikke i webbing som man skulle tro af ordet. Hundelinerne udføres i specielvævet "hestetømme" i sort eller grøn udgave. Hestetømme er betydelig stærkere en alm. webbing - ja trækstyrken er endda betydelig stærkere en læderliner. Linerne er syet sammen på samme måde som læderliner og er endvidere forsynet med læderforstærkninger. Tåler vand. Karabinhager og ringe er de samme som læderlinernes.

Hetz hundeseler

Hetzselerne er udført i samme læder som oliegarvede hundeliner. Hundeselerne er syet sammen med samme tråd som læderliner. Meget stærk sele, der f.eks. anvendes til brugshunde/politi og militærhunde. Tåler vand - dog skal filt have lov til at tørre.

Sporseler

Sporselerne er udført i alm. 4 mm. kromgarvet læder, enten sort eller brun. Læderet er ikke så blødt som det der anvendes til hundeliner. Selerne er både syet og nittet sammen. Selerne er forsynet med "snaplås". Sporselerne er som ordet til spor og ikke til hetzarbejde, da udformningen/læderet ikke passer til dette brug. Kan bruges som træksele/cykelsele/"gå tur sele". Tåler vand, dog skal filt have lov til at tørre og læderet skal have læderfedt/læderolie en gang i mellem(samme vedligeholdelse som et par læderstøvler).

Bemærk venligst, at såfremt hundeselen er forsynet med "snaplås" i metal, er selen ikke egnet til "at gå i vandet med". Selen kan leveres med plastikspænde, der er egnet til vand.

Hundehalsbånd

Halsbånd til hunde fremstilles i oliegarvet læder - det samme som læderlinerne - udføres derfor også i samme farver. Halsbåndene kan være syet sammen af ét stykke læder som kvælerhalsbånd i 24 mm. bredde. Andre hundehalsbånd udføres i traditionel udgave - dvs. at de er nittet sammen.

Halsbånd, forsynet med "snaplås" i metal, er ikke egnet til "at gå i vandet med"

Nitter/spænder/D-ringe er i ren messing (andre spænder kan leveres).

Udføres i bredderne: 12-18-24-30 mm.

Vandafvisende - Som nævnt under læderliner, skader lidt læderfedt/olie ikke, én gang i mellem.