Butikken er nu igen åben som normalt. Der kan i øjeblikket forekomme længere leveringstid på nogle ordrer samt udsolgte produkter.
Cart0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hundetegn

Hundetegn

Husk hundetegnet når du får hund

Et hundetegn er lovpligtigt i Danmark. Det betyder, at du kan få en bøde, hvis dit nye firbenede vidunder ikke bærer halsbånd med hundetegn. I følge "Lov om hunde", så skal alle hunde, der er over 4 måneder gamle, bære et halsbånd med hundeskilt, der angiver ejerens navn og adresse.

Uanset om du skal have ny hund eller allerede har en hund, er det vigtigt, at du husker hundetegnet. Foruden at være lovpligtigt for alle i hunde i Danmark, tjener hundetegnet også andre praktiske formål.

Hundetegn holder styr på hunden

Nogle hunde er vildere og mere eventyrlystne end andre. Selvom du måske tror, at din hund aldrig kunne finde på at stikke af, så eksisterer truslen altid.

Hunden kan eksempelvis stikke af i en situation, hvor hundens jagtinstinkt bliver aktiveret. Hvis hunden får færten af en kanin eller andet vildt kan situationen blive så intens for hunden, at den glemmer alt om, at den er et husdyr. I disse tilfælde bliver hunden til en jæger og lystrer som sådan sjældent dit kald. Situationen kan hurtigt eskalere og netop derfor er det vigtigt, at din hund altid kan identificeres af de mennesker, som finder den igen. Nogle hunde kan løbe enorme afstande før de bliver indfanget eller opdaget, og det er derfor ikke sikkert, at hunden dukker op i samme nabolag, som den forsvandt i.

Normerne foreskriver, at et hundetegn skal indeholde ejerens navn og telefonnummer. Nogle vælger også at inkludere ejerens adresse, så hunden let kan returneres til rette ejer, hvis en telefonopringning ikke kan lade sig gøre. Samtidig frarådes det, at du får indgraveret hundens navn i hundetegnet.

Sådan vælger du det rigtige hundetegn

Hundetegn kan fås i mange forskellige materialer. Hvis du vil have mest muligt for pengene bør du vælge et hundetegn, hvor informationerne er indgraveret i hundetegnet. Indgraveringen, samt efterbehandlinger som oxydering og polering, sørger nemlig for, at informationerne fremstår tydelige og letlæselige mange år frem i tiden – uanset slid fra vind og vejr.

De mest populære materialer, som hundetegn bliver lavet af, er af messing og nysølv. Tegnene kan fås i mange forskellige former og varianter, og det er stort set kun fantasien, der sætter grænser. De traditionelle former er runde og firkantede, mens mere eksotiske hundetegn tæller tegn, der er formet som et hundeben.

Her finder du vores store udvalg af hundetegn